Woning kopen of huren?

Er zitten voordelen en nadelen aan een huis huren of een huis kopen. Lage hypotheekrente zorgt ervoor dat een huis kopen in deze tijd voordeliger is. Maar kopen is ook meer zorgen. Waar moet jij voor kiezen?

Huis huren

Kies je voor een huis huren? Dan zijn vele onderhoudskosten niet voor jezelf. Je bent flexibeler om te komen en te gaan wanneer je wil, aangezien je zelf niet een nieuwe huurder hoeft te zoeken. Maandlasten geven de doorslag om vaak toch te kiezen voor een huis kopen.

Huis kopen

Voor de komende 30 jaren kun je je maandlasten vastzetten tegen een rente van minder dan 2,75%. Zo betaal je de komende 30 jaar hetzelfde bedrag om je huis af te lossen. Bij huur kan dit nog weleens verschillen door inflatie. Plus: na 30 jaar huur betalen is de woning waar je woont natuurlijk niet van jou, bij een huizen kopen is dit wel het geval.

Geldverstrekkers zijn in deze periode wat flexibeler dan voorheen, dus probeer zeker een hypotheek aan te vragen. Voorheen was het zo dat je geen hypotheek kreeg als je geen vast contract had of als je ZZP’er zou zijn, hier wordt nu minder moeilijk over gedaan.

Kunnen wij jou ergens mee van dienst zijn bij Makelaar voor een uur? Er bestaan geen domme vragen (alleen domme antwoorden), bel ons via: 088-2264800

Recommended Posts