Verkoop je huis sneller: praktische interieurtips

Een prachtig onderhouden tuin, een ruime woonkamer, grote ramen en een apart toilet: jouw huis beschikt over alle kenmerken die een koper wenst. Maar je krijgt je huis niet snel verkocht. Iets aan doen of moet je je huis nog te koop zetten en dus tegengaan dat dit gebeurt? Tips!

Neutraal
Het zal een potentiële koper helpen als je huis hedendaags en neutraal is ingericht. Mensen willen hun eigen stijl kunnen indenken in het huis dat ze gaan kopen. Wanneer alles bijvoorbeeld heel ouderwets is ingericht of met veel prullaria, is dit moeilijker te zien.

Praktisch: Heb je een muur met een heftige kleur? Schilder hem wit! Dit lijkt ook gelijk veel ruimtelijker.

Ruimte
Een huis lijkt ruimer als je minder spullen erin hebt staan. Extra bijzettafels of grote kasten kun je beter achterwege laten. Ook wanneer je zelf al verhuisd bent en je moet je oude huis nog verkopen, is het handig om wat meubels in je huis te zetten/laten staan zodat mensen wel een idee krijgen van de ruimte die ze hebben voor hun eigen meubels. Én: opgeruimd staat netjes.

Praktisch: Zet overbodige apparaten even weg: in een kast of berging, zoals bijvoorbeeld een magnetron op het aanrecht of fotolijstjes op een boekenkast.

Onderhouden
Op misschien een aantal mensen na, willen de meeste mensen een mooi afgewerkt huis. Tenzij je een bouwval verkoopt en geen hoge prijs ervoor vraagt, kun je het beste zorgen voor een afgewerkt en onderhouden huis.

Praktisch: Schoffel je tuin, verf de afgebladderde verf opnieuw.

Schoon
Jouw huis is straks jouw huis niet meer. Iemand anders moet zich voor kunnen stellen om er te wonen. Maak je huis dus ook schoon als mensen het komen bezichtigen. Vooral en bij een wc, keuken en een badkamer draait alles om hygiëne.

Praktisch: Geen vlekken, geen stof: mensen moeten kunnen zien wat ze kopen en met een positief gevoel weggaan.

Recommended Posts