Hoe bepaal je de vraagprijs van je woning?

Het is belangrijk dat je de goede keuze maakt voor een vraagprijs van je huis, eventueel in samenwerking met een taxateur en/of een makelaar. Zo trek je immers het juiste publiek naar je woning.

Adviezen van buitenaf
Soms kunnen er tussen de verschillende makelaars of taxateurs verschillen zitten in advies over de vraagprijs van je huis. Makelaars en taxateurs zijn ook mensen en proberen zo goed mogelijk te bepalen hoeveel je huis waard is, maar ook hiervoor geldt: iedereen kijkt op een andere manier naar een woning en vindt andere punten belangrijk. Probeer een balans tussen deze schattingen te vinden, maar ga ook zelf op onderzoek uit. Jij kent je huis het beste.

Onderzoek zelf
Onderzoek de gemiddelde woningwaarde in je omgeving, kijk hier ook naar het type woning: wat voor prijs heeft deze woning? Zijn er wellicht pas nog vergelijkbare woningen verkocht? Op websites zoals Funda, NVM en het Kadaster is veel marktinformatie te vinden. Zo kun je een nog beter beeld krijgen van de woningwaarde in jouw buurt en in jouw categorie woning.

Bekijk je woning kritisch
Ga zelf ook na wat de voor- en nadelen van je woning zijn. Verplaats je in de koper. Wat vinden mensen van buitenaf van je woning? Wat zeggen vrienden en familie vaak over je huis? Voordelen kunnen zijn: in de Randstad, kindvriendelijke wijk, een achterom, goed onderhouden… En nadelen kunnen zijn: tuin op het noorden, geen eigen parkeerplek, krakende vloer, etc.

Makelaar voor een uur houdt ook rekening met bovenstaande gegevens bij het adviseren van een vraagprijs. Benieuwd wat jouw woning waard is als je deze gaat verkopen? Bel ons op: 088-2264800.>

Recommended Posts