Huis verkopen anno nu

Een makelaar inhuren. Hij kost bakken met geld en het enige wat hij doet is: een bord in de tuin zetten, je huis op Funda zetten en dan afwachten. Dit is allang niet meer de methode. De marketing verandert, dus makelaars moeten mee veranderen.

Heb je het idee dat je er al alles aan gedaan hebt? Dan heb je het (gelukkig!) mis.

Een huis lanceren op de markt
Om te beginnen maakt Makelaar voor een uur een afspraak om foto’s en video’s van je huis te maken. Hierbij heb je ook de mogelijkheid om 360 graden foto’s te laten maken. Het belangrijkste is dat websitebezoekers gemakkelijk een totaalbeeld moeten krijgen van de woning die te koop staat.

Jij weet als geen ander hoe het is om in je huis te wonen, dus de makelaar zal een tekst opstellen, maar zal ook jou ernaar laten kijken. Zo krijgen ook de geïnteresseerden het beste beeld van de woning.

Marketingplan anno nu
Je woning wordt uitgebreid op social media verspreid en op verschillende websites doorgeplaatst. Waaronder Funda. Op verschillende sites kun je een toppositie kopen. Woningzoekers kijken op alle kanalen voor een nieuwe woning, dus dit kan zeker niet meer achterblijven.

De makelaar en aanbieder moeten blijven communiceren voor afspraken. Er zal een open huis gepland moeten worden. Constant worden resultaten gecheckt en waar nodig de strategie bijgeschaafd.

Na iedere 4 weken wordt er intern overleg gepleegd over vervolgstappen en herlancering. Daarnaast worden wekelijks de resultaten bijgehouden en eventueel bijgesteld. Als het huis na de open dag niet verkocht is, zal de prijs in heroverweging moeten genomen worden óf de marketingdoelgroep. Daarnaast zal er een vergelijking gemaakt worden ten opzichte van de concurrentie.

Wat doet Makelaar voor een uur hierin?
Als je je huis té snel verkoopt, dan heb je waarschijnlijk te weinig gevraagd voor je huis, laat daarom altijd een expert op bezoek komen. Een makelaar weet hoe de markt in elkaar zit, wat concurrentie vraagt en biedt en wat de prijs doet dalen en stijgen van je huis.

Bij Makelaar voor een uur betaal je vaste lage makelaarskosten en ben je verzekerd van de service en deskundigheid van je persoonlijke makelaar. Deze staat voor je klaar wanneer je hem of haar nodig heeft. Of dat nu is voor een bezichtiging, de onderhandeling of de begeleiding tijdens de overdracht bij de notaris. Uniek bij Makelaar voor een uur is de online virtual reality rondleiding, opgenomen in het fotopakket.

Recommended Posts