Huis verkopen: 5 interieur tips!

Er zijn een aantal veelgemaakte fouten bij het inrichten van een huis. Of je nu net verhuist bent, gaat verhuizen of je huis wil verkopen, deze tips zijn voor iedereen handig. Je verkoopt je huis sneller wanneer je deze interieur tips voor de inrichting van je huis toepast.

Interieur tip 1: Te groot of te klein
Hou rekening met de ruimte die je inricht. Welke meubels en accessoires kun je hierin kwijt? Heb je bijvoorbeeld een hoekbank die je meeneemt naar je nieuwe woning, let er dan op dat je huiskamer niet te smal is! Zoek passende meubels.

Interieur tip 2: Kleur
Welke kleuren kies je voor de inrichting van je woning? Wat als je alle kleuren mooi vindt? Het gaat uiteindelijk om jouw smaak en jouw stijl. Je kunt combineren, maar bedenk je bij iedere accessoire die je tof vindt: past dit in het totaalplaatje?

Interieur tip 3: Interieurstijl
Een verkeerde interieurstijl kun je eigenlijk niet hebben, wat wel kan is een mismatch maken; iets uitkiezen wat eigenlijk niet bij jou of je huidige woonstijl past. Niemand zegt dat je niet mag combineren in stijlen, maar sommige stijlen bij elkaar passen niet. Tip: wissel af! Als je verschillende stijlen leuk vindt: zet ook soms een paar spullen in de kast en wissel na een tijdje weer om.

Interieur tip 4: Praktisch of niet?
Het is mooi, maar is het ook praktisch? Dit gaat niet altijd samen. Als je kinderen hebt: denk eraan dat ze niet over bepaalde meubels kunnen struikelen. Als je dit in je achterhoofd houdt met het uitzoeken, ben je al een stuk praktischer bezig.

Interieur tip 5.: Balans
Is je woning in balans? We bedoelen dan niet of je huis recht op de grond staat: maar heb je alles goed verdeeld en staat het op de juiste plek? En vooral: is deze indeling gezellig? Voel je je er thuis? Als je wellicht de tafel een halfslag draait: is het dan een prettiger plaatje? Zit je goed op de bank of wil je liever dat de bank bij het raam staat? Bedenk je dit vooraf, dan scheelt het een hoop sjouwwerk.

Hulp bij de verkoop van je woning? Kom in gesprek met één van de makelaars van Makelaar voor een uur.

Recommended Posts