Hoe zoek je actief naar de juiste koper van je huis te koop?

Tijden veranderen, vandaag de dag gaat marketing allang niet meer alleen over radio, commercials en posters. Meer dan 70% van de Nederlandse volwassenen hebben een smartphone. Huizen verkopen is ook niet meer hetzelfde zoals vroeger.

In het huidige, vooruitstrevende marketingplan makelaars wordt er actief gezocht naar potentiele kopers door onder andere social media. Dit is dé manier om sneller en beter je huis te verkopen.

Huis adverteren via social media
Bovendien kun je via social media een advertentie persoonlijk maken. Is je woning voor starters of voor ouders wiens kinderen net uit huis zijn? Dan stel je voor beide doelgroepen een andere advertentie op!

Huis verkopen via Google Adwords
Google Adwords is ook iets wat veelal gebruikt wordt bij de verkoop van een woning. Je betaalt voor een hogere plek tussen de zoekresultaten in Google. Je kunt verschillende zoekwoorden opgeven waarop je gevonden wil worden. Sommige makelaars gebruiken dit om beter gevonden te worden.

Wat is de doelgroep van je huis te koop?
Ga de volgende punten na en bedenk je wie dit als een voordeel ziet en dus jouw doelgroep zou kunnen zijn.

  • Op welke leeftijd heb je zelf het huis gekocht?
  • Hoeveel slaapkamers zijn er?
  • Hoe is de samenstelling van bewoners in de buurt?
  • Wie zou er in jouw buurt willen wonen?
  • Wie zou de woning kunnen betalen?
  • In welke branche werkt deze doelgroep?

Dit is maar een tipje van de sluier, want er zijn nog zoveel meer tools en acties die je kunt doen om de verkoop van je woning te verbeteren en te versnellen. Het is belangrijk dat je potentiele kopers altijd blijft boeien met de voordelen van jouw woning. Maar geef bijvoorbeeld ook aan wat voor festiviteiten er worden georganiseerd in de buurt.

Makelaar voor een uur
Staat je woning bij ons te koop? Dan doen wij dit allemaal voor je: inclusief! Daarnaast blijven we de potentiele kopers boeien en bieden we handvaten om de verkoop en het verhuizen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Benieuwd? Bel ons op: 088-2264800.

Recommended Posts